Je bent je aan het oriƫnteren op een nieuwe overkapping voor in je tuin maar ziet door de bomen het bos niet meer. In dit artikel vertellen we je iets meer over de verschillende soorten houten overkappingen die er bestaan. Je hebt ook veel verschillende benamingen voor een terrasoverkapping, wat zijn nu de synoniemen en welke bouwwerken zijn daadwerkelijk verschillend. Dit zijn vragen waarop je na het lezen hopelijk een duidelijk antwoord kunt geven.

Overkapping of veranda
Over synoniemen gesproken, je hebt een overkapping en een veranda maar het zijn beide een soort afdak dus welk type zoek ik nu precies? Een overkapping in je tuin kan een los staand object zijn maar ook vast aan je huis gemonteerd worden bijvoorbeeld. Wanneer het laatst genoemde het geval is en de dakplaten zijn doorschijnend, wordt er veelal gesproken over een veranda. Door het open karakter van een veranda heb je maximaal daglicht in je buitenverblijf en zit je tevens beschut tegen zon en regen. Het dak wordt bij een veranda van Wesa Tuinhout voorzien van UV-filterende polycarbonaat platen. Dit zorgt er voor dat de zitgelegenheid in de zomer niet te warm wordt.

Verschillende dak constructies
In de wereld van overkappingen wordt er meestal gesproken over verschillende modellen op basis van de dakconstructie. Ieder type overkapping wordt namelijk vergelijkbaar opgebouwd met palen en balken maar door de dakconstructie, de vorm die het heeft, wordt het karakter bepaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Drie redenen waarom je vandaag nog van energieleverancier over zou moeten stappen

July 13, 2021 0 Comments 0 tags

Het overstappen van de ene energieleverancier naar de andere leverancier. Voor vrij veel Nederlanders behoort dit eigenlijk tot de jaarlijkse kost. Door continu over te stappen, geniet je continu van

Je tuin opfleuren met buiten lampjes? Maak een plan!

February 13, 2021 0 Comments 0 tags

Als je buiten lampjes in je tuin wilt hebben, kan dat het beste op basis van een totaal plan. Dat betekent welke soorten lampen, aantallen, lichtsterktes, welke stijl, hoe geschakeld,